Szkoła bogata w historie i aż 75-letnią tradycję w kształtowaniu młodych ludzi w zawodzie. Daje możliwości zdobycia obszernego praktycznego doświadczenia. Poniżej tegoroczna oferta Szkoły Gastronomiczno-Hotelarskiej w Toruniu.
Placówka oferuje konkretne warunki pracy w warsztatach szkolnych, jak i na praktykach zawodowych w szanowanych i znanych restauracjach, hotelach i biurach podróży, a nawet na promach Unity Line.
Uczniowie mają możliwość zwiedzenia świata i poznawania wielu kultur, dzięki aktywnemu udziałowi w programie Erasmus. Szkoła zaopatrzona jest w nowoczesny i niezastąpiony sprzęt przeznaczony na użytek uczniów. Dodatkowo gwarantuje różnorodne szkolenia uzupełniające takie jak np. baristyczne, cukiernicze czy wiele innych. Szkoła spod swoich skrzydeł wypuściła wiele talentów - jednym z nich jest uczestnik polskiej 3. edycji „Top Chefa” Bartłomiej Witkowski. ZSGH dysponuje 5 pracowniami gastronomicznymi, 2 pracowniami obsługi konsumenta, 2 pracowniami hotelarskimi, 2 nowoczesnymi pokojami hotelowymi.
Toruński Gastronomik realizuje też projekty unijne „Wszechstronny absolwent”, „Bliżej pracodawcy”. Co więcej, szkoła posiada laureatów „Olimpiady Wiedzy Żywieniu” i „Żywności oraz Olimpiady Wiedzy o Turystyce”.
"Lubisz pracę z ludźmi, twórczo myśleć i kreatywnie pracować - przyjdź do ZSGH!”
OFERTA EDUKACYJNA
Technikum
• technik żywienia i usług gastronomicznych,
• technik hotelarstwa,
• technik organizacji turystyki;
Branżowa Szkoła I stopnia
• kucharz,
• cukiernik.
ZNANI ABSOLWENCI
Bartłomiej Witkowski - właściciel restauracji Piernicova w Toruniu, uczestnik "Top Chef" 3 Polska
Rafał Jurkiewicz - szef kuchni restauracji Hotelu BULWAR w Toruniu
Tomasz Błaszkiewicz - właściciel firmy cateringowej i restauracji Speedway w Toruniu
Przemysław Konieczyński - dyrektor generalny Hotelu Ibis Styles, zarządca Hotelu Vabank i Osada Karbówko
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
ul. Osikowa 15
87-100 Toruń
tel. 56 657 37 77
e-mail: rekrutacja@zsgh.torun.pl